... (Anna)

Jag säger bara:



SVAMP!! och ännu mera



SVAMP!!!

Det blev en lyckad helg både på svampfronten och träningsfronten. Jag och Bettan drog nämligen till Aspenäs och hade det gött. På lördag ägnade vi oss enbart åt svampplockning och på söndagen skuttade vi upp redan kl 07.00 för att hinna med både en svamprunda och en löprunda. Vi satsade på en lång springrunda den här gången. 1 h och 45 minuter och 18 km senare var vi ganska möra i benen. Jag tror, trots detta, inte längre att det är omöjligt att springa 30 km. Nästa helg ska vi även springa provloppet inför Lidingö och känna på banan. Det ska bli kul att se vad vi har framför oss.

Hej hopp!

Spinning är jobbigt! (Anna)

Tjena!

Idag har jag kört spinning. Det var svettigt värre mina vänner! En kollega till mig är spinninginstruktör så jag hängde på henne och provade ett pass. Imorgon kommer jag säkert ha träningsvärk i baken.

Annars har jag väl sprungit några mil den senaste tiden. Inga konstiga vurpor eller liknande har inträffat. I helgen åker Elisabeth och jag till Aspenäs för att ytterligare slipa formen.

I övrigt händer inte så mycket roligt, jag har ju börjat jobba igen. Igår var jag dock på födelsedagskalas hos mormor. Där var det drag under galoscherna och vi festade loss på bullar, kakor och chokladtårta.

Hej hopp!

Jag gjorde det igen... (Emma)

Jaa, jag har kört omkull igen. Denna gång var det ingen  simpel vältning vid ett övergångsställe. Denna gång var det en nerförsbacke, ett hål i asfalten som jag upptäckte lite sent och skulle bromsa in för. Ställer mig upp, bromsar med handbromsarna, får lite mycke tyngd framåt och lyckas bromsa ännu mer med handbromsen. Ner i gropen och flyger i slow motion, känns det som, och jag skojar inte, voltar med cykeln. När jag stannat ligger jag under cykeln och har fastnat med ryggsäcken i sadeln på nåt vis. Två snälla människor lyfter bort cykeln och jag kan ställa mig upp. Känner mig illamående och sätter mig på gräset brevid cykelvägen. De snälla två stannar och frågar hur jag mår. Lite svårt att svara på, mest chockad tror jag... Skrapsår på vänster armbåge och knoge, annars ok! Sitter ner ett par minuter, tackar för hjälpen och cyklar hem. Cyklen klarade sig, bara styret som är lite snett. Tur ska man ha ibland... Det tackar jag för!

Beklagade mig i telefonen för Robert som sen kom hem med sårtvätt, plåster oc h viktigast, choklad. Han är bra fin han!

För övrigt har träningsvärken från hinderbanan just börjat släppa. Det var bland den värsta jag haft... Så springa har det inte varit tal om, jag har gått, och det med möda. Men cyklat har jag, inte bara omkull utan även farmåt, både tis, ons och tors och imorgon också är tanken. Snabb huvudräkning blir det 11,2 mil denna vecka, och det är ju alltid bra!

På söndag är det som sagt tjejmilen, kanske springer en kort sväng på lördag. Imorgon ska Stefan firas och på lördag ska vi ha "hejdå fest" för Maja som ska ut och resa! Det är min helg det!

Hinderbanan i Karlberg och rep inför Lidingöloppet.(Emma)

Då ska se vad jag gjort sedan sist då, dvs senaste veckan. Åkte till stugan en sista gång den här sommaren. Hade hyfsat väder, åkte wakeboard, plockade blåbär och åt var väl en bra sammanfattning av de dagarna. Kom tillbaka till Stockholm i fredagskväll och åkte direkt till Johanna och Andreas för samkväm och taco och glass!

Lördagen tillbringades till viss del i Tantolunden ett stenkast från oss, tillsammans med syster och Robban. Där var det nämligen nån slags matmässa med en massa gott att provsmaka från "hela Sverige". Köpte bland annat en jäkligt dyr ost. En liten bit för hela 98 kronor, absolut inte värt det, men god!

Är det inte så att man köper en massa saker på de där marknaderna som man tänker att det där måste jag ha, sen var det inte så roligt när man kom hem. Jag menar, vanlig hederlig apelsinmarmelad ÄR godare än en marmelad som i mitt fall är  gjord av tomat och som kostar det dubbla, det tycker jag i alla fall.

Efter matmässa blev det en tur på stan, sen gjorde syster och jag klassiska räkmackor som sköljdes ned med vitt vin, lägg därtill en hyffsat rolig komedi, Role model, och kvällen blev alldeles lagom bra!

Idag blev det lugnt och skönt. En promenad längs söder mälarstrand fick bli uppladdning inför eftermiddagens utmaning; hinderbanan i Karlberg. Gick till och från 2 x 50 min, och, sprang, tänkte jag skriva, men "tog mig runt" är nog ett lämpligare ordval, fyra gånger. Kolla in den här filmen.  http://www.youtube.com/watch?v=JNue9VmXy6w
Klarade alla hinder förutom plankan som man ska över som är typ två meter upp, och cementpoolen som var fysisk omöjliga att klara av för en sån som mig. Känslan jag hade var ungefär som man såg ut som en prototyp av deltagarna i "Biggest Loser" när de tar sig runt hinderbanan, alternativt som Tjorven i saltkråkan när hon ska ta sig upp på en brygga, det är vinter och hon försöker hoppa upp på bryggan men får till slut rulla uppför bryggan, är ni med mig? Så kände jag mig i alla fall.

Känner av i både ben och armar, några blåmärken här och där, men roligt var det. Det gör jag om, när jag kan gå igen....

Just det! Nu har jag anmält mig till genrepet inför Lidingöloppet som är den 6 september, 22 km, de sista 22 som är i loppet tror jag. Då ser jag ju om det verkar som om jag kommer klara av det, vilket jag vet att jag kommer, för det måste jag.


Ingen träning...men desto mer frustration (Bettan)

Tjing Tjong långkalsong!

Då är jag åter i Linköping och var verkligen asladdad inför träning när vi landade med planet i söndagsnatt. Jag hade inte tränat något sedan förra inlägget i Shanghai och det var enbart i 45 min. Resan har givit mig desto mer upplevelser och vandringar i varmt klimat med hög luftfuktighet. Kina är ett land värt att åka till för att erfara naturen och de olika kulturarven. Vad gäller mat och kontakter med människor kan det kvitta. Det var mer än en gång som min konstnärliga sida fick spela ut. Tack vare allas vår erfarenhet i pictionary och charader var sannolikheten att få kineserna att förstå ca 1% . Detta resulterade i lika mycket skratt som frustration när de inte förstod.

Tro mig min besvikelse när jag vaknade i måndags (kl 03:35 för att vara exakt, klockan var ju hela 10:35 Kina då) och hade halsont. På kvällen var det inte bättre och Johan stack ut själv och sprang. I igår morse vaknade vi båda vid fem och då vi inte hade annat för oss innan 08:15 passade det bra med att städa lägenheten. Tyvärr hade halsontet utvecklats till en dunderförkylning och det blev ingen träning då heller. Johan stack ut själv även denna gång.

Nu sitter jag och försöker inbilla mig att jag mår lite bättre och kanske kan träna imorgon... Jag förstår din frustration tidigare när du var sjuk Emma. Ni är så duktiga tjejer och bra jobbat under Midnattsloppet Emma! När är det Ombergsloppet går Anna? Jag kanske hinner med att träna lite till det. Även om jag är skeptisk till att jag kommer göra bra ifrån mig. Jag ligger sjukt långt efter er vad gäller träning och börjar bli lite stressad över att jag inte kan träna. Jag trycker i mig vitaminer och dricker massor vatten. Senare idag ska jag till apoteket och be dem ge mig en mirakelmedicin. 

Träna på tjejer så att iaf två av oss kan göra bra ifrån sig under Lidingöloppet!!!

Frustrationskramar från Bettan
 
 
 


Ligger på latsidan...igen (Anna)

Tjena! Som rubriken lyder har jag inte gjort sådär många knop. Jag tänkte ju ligga i lite extra nu när det är knappt 6 veckor kvar till Lidingöloppet. I förra veckan körde jag ett intervallpass, ett backpass, ett joggingpass och ett par promenader om jag minns det hela rätt. Tänkte försöka skriva upp det jag gör som en slags dagbok men det går sisådär med det också haha! Under helgen fyllde jag på vätskedepåerna på Platå.

Idag var det så måndag och nya tag. Jag drog med mig en kollega så att hon kunde visa mig ett spår här i utkanten av stan som sades vara kuperat. Å herre jävlar vad jobbigt det var! Vi sprang en mil och det räckte kan jag säga. Det får helt enkelt bli fler rundor i det spåret. Ett par timmar efter springturen provade jag självutlösarmackapären till min nya bättre begagnade systemakamera. Här ser ni mig fortfarande iklädd mina löparkläder. Jag brukar vänta ut den där "jag måste duscha"-känslan tills svetten torkat in och man vant sig vid odören. Lyckligtvis, för min omgivnings skull, har jag nu duschat ändå =)


Jag får jobba på att gömma den där manicken


Midnattsloppet, resultat (Emma)

Emma- 58.43
Robert- 46.58
Jag, taggad!

Vi, taggade!

Regnade från det att vi klev utanför dörren tills dess att vi kom hem. Lite småruggigt till en början men efter uppvärmning med käcka tjejer på ett flak var man varm och taggad!
21 000 grönklädda människor joggade fram runt södermalm i mörkret. Runt banan stod folk längs gatorna och hejade, satt på uteserveringar och drack öl, marschaller brann längs med gången upp mot Sofiakyrkan och längst däruppe stod en Gospelkör som sjöng och klappade händerna! Pepp!

Regnet störde inget utan var snarare skönt! Sprang som ett jehu (vad är det egentligen?) på upploppet, kändes som att jag kunde sprungit en mil till (eller två förhoppningsvis).  




Nu är det tjejmilen om två veckor. Tills dess vill jag ge ett litet filmtips, Baksmällan, trevlig underhållning!

Midnattsloppet 2009 Stockholm nästa! (Emma)

Japp, så var det bestämt och så blir det. Ikväll klockan 22.30 startar jag med min lilla hare Robert vårt första midnattslopp. 1 mil i sommarnatten runt här på södermalm, kan bli lite mysigt, kanske stannar till och tar en bärs på en puuub, eller inte.

Har laddat upp med en sväng på stadens gator, en pastasallad och nu slappat på innergården nån timme, lite äpplepaj och vaniljvisp slank visst ner också, viktigt med tillräckligt med energi har jag läst mig till. Robban har innebandymatch i detta nu och menar att han ska ta det lugnt ikväll, avslutar med att säga att han kan vara hare till mig, tack för det.

Målet med kvällens löpning, hmmm, under timmen vore fint, beror ju också på hur mycket folk det är i starten och hur mycket upp och ner det är.

Vi åker tillbaka till stugan i veckan, sista veckan på semestern nu. Hoppas att det blir sol... Lägger upp lite fler bilder därifrån, bland annat en stilstudie i wakeboardåkning.

Jodå, min gitarr var med, gav dock upp eftersom ingen hörde vilken låt jag spelade, (Idas sommarvisa, och man hörde visst att det var den!).

Kräftskiva hade vi också. Det var inte bara Robert och jag utan även Johanna, Eric, Emelie, Micke och Martina.

Jaa, bröd och Västerbottenostpaj är en bra början på en kräftskiva!

Så jävla cool alltså!

Enhandsåkning kan jag...

...tillika lyfta från vattnet...

...även köra båten...

...med bror Fredrik bakom...

...och lättviktaren och systern Johanna hängde också på...


Det är ju inte klokt vad jag är bra hörni. Ikväll ska jag springa som bara den!
Men först ska jag gå iväg med återvinningen.

Tack Gud för all den sol jag fått denna vecka! (Emma)

Jaa, det är ju nästan så man blir religiös, men bara nästan. Solen har skinit utan ett moln i sikte sedan i måndags. Då är det på skogsholmen som man ska vara, och där är också där jag har varit! Solat, badat, wakeboardat, grillat, sprungit, och umgåtts med finfina vänner!

Sprungit har jag gjort två gånger. 1,4 mil i måndags, tog 1, 5 timmar. Hade bra med träningsverk i tisdags. Sen dröjde det till fredag innan jag sprang igen, denna gång en mil och med bror min. Det tog 59 min och 57 sek, tre viktiga sekunder tillgodo. Min fina blåa boll har jag bara nyttjat en gång, tar en omgång med den ikväll igen. Annars har det åkts en hel del wakeboard, lyckades till och med att lyfta från vattenytan med den.

Under veckan har vi haft besök här i stugan av Anna, Johanna, Andreas, Micke, Martina, Eric och Emelie plus att Robert, jag, syster och bror har varit här. Fullt av finfina människor med andra ord.
Bjuder på lite bilder från veckan.


Skogsholmen


Östersjön när den är som bäst.


Vår nya båt, den går bra!


En av årets bästa dagar, kaffekaka på klipporna!


Ett pripps blå dyk!

Nej nu ska jag fortsätta sola lite, ha det gott vart än ni är!

Här blir'e inte mycket bloggat (Anna)

Hej och hallå! Vad har hänt sedan sist kanske ni undrar, inte mycket säger jag. Jag har promenerat/småjoggat en 6,5 kilometersrunda med mamma två ggr. Detta skedde i torsdags och i lördags. I lördags var jag även ute och åkte inlines med Emma som hon berättat om i ett tidigare inlägg. I lördags ägnade sig både jag och Emma åt alternativsporten strutfotboll. Nedan kan ni se ett smakprov av våra rivaler:


I söndags blev jag tvungen att vila mig efter sammandrabbningen på fotbollsplanen men i måndags var det full fart igen och jag sprang en runda på 11,7 km på 1 h och 4 min. I tisdags och onsdags gick det utför igen. Jag drog iväg till Emmas stuga och ägnade mig åt, ett på ön välkänt fenomen, de tre s:n. Svulla, sova och slapp. Tydligen finns det väldigt många fler s, men dom sysslade inte jag med. Här åker jag lite båt:

.


Idag var jag ute och sprang lite igen. 8,6 km blev det och det var ganska jobbigt. Det var väldigt varmt trots att jag sprang på kvällskvisten. Jag fick nästan lite ont i huvudet.

Ok, det var allt. Som ni läst har det blivit lite dåligt med träning senaste veckan men det är några dagar kvar till måndag så några pass till ska jag försöka klämma in. Ha det gott medans jag försöker bättra mig =)!

Skogsholmen! (Emma)

Sitter i solnedgången i sommarstugan och har precis tryckt en blåbärsmuffin och en fin kopp kaffe därtill. Kom hit idag och har hunnit med att provköra nya båten och åka ett par varv wakeboard efter den. Kul, men lite blåsigt idag.

Tänkte uppdatera på träningsfronten innan internet försvinner med min bror från ön. Jag har föresten köpt inlines nu också, som de andra töserna gjort, fast de kallar det visst för rullskridskor. Anna och jag invigde både mina inlines och cykelvägen mellan mantorp och mjölby i lördags. Inte en enda vurpa, men många nästanvurpor. Vi åkte nog i ca 50 min, det räckte för då.

Igår blev det inte mycket till träning, degade mest hela dagen och var hos Eric och Emelie på kvällen. Idag har det som sagt blivit lite wakeboard och nu tänkte jag ge mig på att springa. Har mätt upp en sträcka som är 7,5 km, fram och tillbaka blir blir lite snabbt räknat 1,5 mil, vilket är bra. Får se om jag tar det idag eller kortare. Kommer uppdatera på fredag igen, så får vi se hur lat jag varit. Just det pilatesbollen som jag dragit hit ska jag använda oxå.

Fortsatt trevlig sommar! Semestern är inte slut för alla!


Shanghai (Bettan)

Hejsan

Da har vi varit ett par dagar vid den forsta anhalten Shanghai. Efter elva timmars flyg var vi framme och hela resan gick bra utan nagra konstigheter. Med svullna fotter och yrsel akte vi redan pa lordagen (dagen vi anlande) tunnelbana och gick pa den sa kallade fake-market. En riktig upplevelse maste jag saga. Det ar roligt att pruta aven om det tar pa krafterna och det kan ta lite tid. An sa lange har vi forsokt att shoppa lite mattligt da vi ska vidare till andra stallen och inte vill ha alltfor mkt packning. Maste tillagga att Johans och min packning till resan vagde 8 kg tillsammans... Det ska inhandlas en heldel alltsa. 

Vi har lyckats med knola till det ett antal ganger for oss. Ett exempel ar nar vi blivit lotsade genom bakgator och sma grander till en liten affar med "markes"grejer. Martin som ar Johans kollega sa till expediten att han ville titta pa en Rolex. Expediten svarar "...hele you have Lolex..." . Martin blir lite forargad och sager..Nej, jga vill ha RRRolex sa jag... varav hon sager yes Lolex och pekar. Det tog ett tag och en paminnelse om att kineser ofta har svart for att saga R innan Martin forstod att hon verkligen menade Rolex. 
Nurmaya den andra kollegan till Johan som ocksa ar har lyckades fa hela personalen vid utgangen till tunnelbanan att klia sig i huvudet nar hennes kort helt plotsligt inte kom ut ur apparaten nar hon satte in det. De oppnade tillslut hela maskinen och tog fram kortet varav hon fragar om han nu verkligen har nagra pengar pa kortet och haller upp det framfor vakten. Han sager att det ska det nog vara och vi gar vidare. Nar vi sedan sitter och ater tar Nurmaya fram kortet igen och vi inser att hon hade stoppat i hotellnyckeln istallet for tunnelbanekortet .

Idag var Johan, Martin och Nurmaya pa konferens sa Kicki och jag var i vag halva dagen pa "Ladys tour" dar fruarna till forskarna mm far roa sig. Vi fick prova pa att ata riktig kinesisk delikatessmat. Det var ju inte det basta jag atit men det var definitivt en upplevelse bade maten och att ata med pinnar da det inte fanns nagot annat att ata med.

Ikvall ska vi forsoka att ta oss till Tv tornet och ata pa den restaurangen om det finns plats. Annars aker vi bara dit for att titta.
Imorgon ska jag se till att trana lite efter frukost. Dom har pa det 37 vaningar hoga hotellet bade pool  och en traningsstudio.

Summasummaron har vi det bra och far vara med om jatteroliga upplevelser. Hoppas att alla har det bra hemma. Kramar Elisabeth  

RSS 2.0