Ujujuj....

Det var med tunga steg, inte högre än 5 cm och längre än 15 cm, jag drog mig runt söder mälarstrand här ikväll, 5 km. Likt telefonstolpar stapplade jag fram på mina ben, i något som med lite god vilja skulle kunna kallas för jogging,  längs strandkanten. Glada människor i full färd med att grilla tittade undrande på mig när jag flåsande och högröd "for" förbi.

Får ändå säga att jag är nöjd med att jag kom ut och sprang över huvud taget. Hade en lång diskussion med mig själv mellan 19-20, där argumenten för/emot haglade.
  •  Jag kanske inte är helt frisk från förkylningen än...
  •  Det skulle ju vara skönt med en joggingtur i morgon bitti istället!
  •  Kanske skulle gå och simma innan frukost istället!
 Till slut vann det dåliga samvetet över latmasken.

Väl hemma blev det en dusch, sedan kompenserade jag det nyttiga med motionen med att äta upp pizzan som var kvar från igår...

Hur det än är ska jag cykla 15 mil om nio dagar. Det kommer bli bra det!
//Emma

Nähej...

...idag har det inte tränats en meter hos fröken Anna. Eftermiddag och kvällen har ägnats åt det här:


Anledningen var att jag lovat fika lite till höger och vänster på jobbet. Man kan säga att det blev något av en katastrof sammantaget. Det började dock halvbra med en dubbel sats kladdkaka där den ena kakan blev kladdig åtminstone. Sedan gick jag loss på ett nytt muffinsrecept som var lite intressant och konstigt, det var nämligen inget smör i smeten. Och det smakade ju därefter. Rakt ner i soporna alltså. Sedan gjorde jag kolakakor. Det gick lite bättre och de blev bara lite brända i kanten. Avslutningsvis gjorde jag mammas asgoda nötkaka (se bild)....trodde jag ja! Herregud, den smakade ju torrare än ett katastrofområde i östra Afrika. Jag förstår inte. När jag ska baka kakor för att bjuda på blir det helt fel. Nöjesbakar jag däremot blir det görbra. Konstigt. Aja, de får nöja sig med kladdkaka och kolakakor. Kvällen avslutatdes med att fixa punkan på cykeln.

Vad gäller träning så var jag ute och joggade lite igår. Det var segt efter måndagens rejäla löptur men jag körde runt en halvtimme ivarjefall. Sedan avslutade jag med lite benböj, hantlar, armhävningar och mage. Det var längesedan jag styrketränade så idag hade jag träningsvärk. Det var allt.

Tack å Godnatt!

Run Anna, Run

Tjena, Anna här!

Nu är jag back in business! Förra veckan gick pissdåligt, massor att göra på jobbet och inte mycket tid för träning. På måndagen blev det ett minisimpass med Bettan och Johan. Sedan dröjde det ända till fredagen då jag fick för mig att testa "fartlek". Haha, det fick jag ju ge upp efter 1 km! Skitjobbigt! Och inte nog med det, när jag kommit en ca 4 km började hagla och ösregna. Efter några minuter började det även åska. Då gav jag upp. Min käre bror fick ta med sig en handduk och komma och hämta mig med bilen hos grannen där jag stod och huttrade under ladugårdstaket. Igår var jag iväg till Linköping och simmade med Bettan och Johan igen. De bjöd på heta crawlingtips och god mat =)

Idag drog jag ut på en joggingtur och sprang lite upp för backar. Det ser inte mycket ut för världen, här är den nerifrån:

 
Såhär ser den upp uppifrån:



Och såhär jävla jobbigt var det att springa upp och ner för den tre gånger:


När jag var klar med backen sprang jag en bit till och det kändes gött. Jag tror det blir en bra träningsvecka! Ha det gott!

Börjar närsomhelst..

Hej!
Jag tänkte börja skriva här när jag börjar träna. Vilket inte skett än. Väntar på att min förkylning ska försvinna. Tills dess vilar jag mig i form. Två veckor till halvvättern.../Emma

Hurtigbulle

Hej å hå då var man ute i spåret igen!

Hurtig som den med bra motivation var jag ute och sprang i Lambohovsspåret igår. Tyckte verkligen att det kändes bra och var ganska nöjd med mig själv. Denna känsla hade jag tills jag än en gång mötte min överman eller överkvinna egentligen. En tant i 70-80 årsåldern som springer i andra riktningen. När man springer i motsatt riktning till den andra så möts man ju två gånger på ett varv och det leder till att man lägger till minnet var man träffas och jämför sedan under följande varv. Omedvetet gjorde jag så även denna gång medan jag tänkte att jag vill också vara en sådan som är ute och lunkar när jag blir gammal.
Självklart springer hon lika många varv som mig och inte nog med det så springer hon lika snabbt också! Snacka om att modet sjönk. Jag har en bit kvar...

I måndags var Anna, Johan och jag i simhallen och tränade lite simning. Då jag kom på det lite sent var vi inte i bassängen förrän vid halv åtta på kvällen. Ska väl tillägga att jag alltid varit där tisdagar annars och då stänger de klockan nio. Förstå vår förvåning när speakern meddelade att de stänger klockan åtta och bad oss att vara så vänliga och gå upp ur bassängen. Trots enbart en halvtimmes simning inklusive ett antal raster hade jag träningsvärk dagen efter. Jag är så vältränad:)

Jag jobbar på med min träning och försöker att motivera mig.
Kram Elisabeth

Helg!!

Lördagen inleddes med en löptur på cirkus 6,5 km. Skulle försöka klara rundan på 30 minuter, men det gick lite segt så jag gick i mål på 35 minuter. Annars var det en trevlig runda, det var solsken och blommor och annat naturskit som man skulle kunnat njuta av om man orkat titta upp från backen.
Därefter blev det monsterbrunch hos syrran och hon hade minsann legat i med matlagningen under morgonen. Det var äggröra med gravad lax, smoothies, yoghurt med musli, amerikanska pannkakor med blåbär och lönnsirap, två olika sorters scones, melon med lufttorkad skinka, ost och kex och frukt och så avslutningsvis en chokladkräm.


Lördagen avslutades med klassåterträff och party som förmodligen tillintetgjorde all behållning av morgonens löparpass =). Men vad gör väl det, vi (tror jag kan tala för Emma och Bettan också) hade ju ganska så trevligt!

Ha det gött!
Anna

En redig baddare

God kväll kära vänner, Anna här!

Jahopp lite update på träningsformen kanske skulle passa. Dök ner i plurret idag igen och simmade i säkert 40 minuter. Problemet var att jag inte kom så många meter. Jag tror fortfarande det kommer ta en förmiddag för mig att plaska igenom dom där 3 kilometrarna med min simstil =). Jag förstår inte hur en del kan simma med huvudet så högt över vattenytan medan man själv håller på att drunkna vid vartannat simtag. Ett helt simteam höll på och tränade i banorna bredvid och jag försökte titta lite och snappa upp lite tekniska tips. Men jag räknar med att crawl-experten Elisabeth ska lära mig allt hon kan!

Annars har inte mycket roligt hänt förutom att jag välte med cykeln på den vältrafikerade vägen framför simhallen. Jag skulle hoppa av cykeln för att lyfta upp den på trottoaren när jag av någon anledning inte kliver av cykeln utan sitter kvar och således slutligen välter istället.  Men jag var snabbt uppe på trottoaren och blev turligt nog inte överkörd. Mycket snyggt!

Over and out!


Hur det hela började...

Vi kanske ska ta det hela från början så att oinvigda kan dela vår resa....

Under hela våren har jag (Elisabeth för tillfället) träffat på ett antal personer som antingen springer Göteborgsvarvet eller ett flertal maratonlopp om året, cyklar Vättern runt mm. På så vis har en tanke som jag själv inte vågat nämna format sig djupt inne i hjärnan. Kombinera det med att Johan (min make) under en bilresa på väg hem från vår sommarstuga kläcker ur sig "...vi ska inte ta och göra klassikern..." Och så började det

Efter springande och cyklande tillsammans med Johan har jag erfarenheten av att hur mycket jag än pressar mig så blir han inte trött, frustrerande! Så träna ihop en del funkar ju bra (för mig iaf jag pressas ju till att prestera:) men omtänksam som man är inser jag (enbart för hans skull...) att ska det gå bra för honom behöver jag ett par tränings-/klassikerkompisar  så att jag inte går in i väggen i början av loppen och han leker sig igenom dem.

Vilka kompisar kan inte vara bättre ämnade för det än mina gamla gymnasiekompisar Anna & Emma? Jag körde chockstilen och skickade helt enkelt ett meddelande på facebook som började med något helt annat och avslutades med en enkel fråga (lite fina smörjande ord med såklart). Och det funkade! Tihi!

Som tidigare nämndes kommer vi börja med Vansbrosimmet som är 3 km långt. Det kommer inte bli några problem för någon av oss. Dock så hoppas jag att det blir varmt snart så att jag kan börja träningssimma. När jag gick på crawlkurs i höstas insåg jag nämligen att jag är klorallergiker. Ska ändå prova att simma en gång för att se om det funkar om jag inte gör några vändningar. 

Träna på kompisar så syns vi på lördag i Kvarnparken// Elisabeth

Jaha, nu kör vi!

En vecka sedan Elisabeth kläckte idéen. Ska vi inte köra klassikern ihop? Anna hoppade på ganska omgående, och jag vill ju inte vara sämre. Så nu är vi alla anmälda till Vansbrosimmet 12 juli. Innan dess ska 15 mil halvvättern cyklas och en mils löpning i blodomloppet löpas.
Jaha, då ska man börja träna då då. Liljeholmsbadet ligger ju nära till hands, 150 m härifrån. Börjar på riktigt på måndag, eller tisdag...nästa vecka  /Emma
Ett minne från tjejvättern 2006. Anna tappar vattenflaskan första eller andra milen, och från låna vatten av mig resten av resan. Härliga tider det!
Ett minne från tjejvättern 2006. Anna tappar vattenflaskan första eller andra milen, och får låna vatten av mig resten av resan. Härliga tider det!

Löpning

Såhär glad blir man när man strechar efter att ha sprungit en ca 7 km

I de lugnaste vatten ...

...döljer sig en jättelik valross. Åtminstone kunde man skåda en sådan i simbassängen igår. Men jag kämpar på! Tappade räkningen lite men gjorde nog ca 1 kilometer ivarjefall.

/Anna

Anna, Elisabeth å Emma

Vi är tre damer i våra bästa år (26) som ska försöka ta oss igenom klassikern. Vi börjar med Vansbrosimmet den 12:e juli. Heja heja!


RSS 2.0