Imorgon bär det av! (Bettan)

Gogogo Emma lycka till imorgon på operationen!!!
Inget tränat sedan Anna gjorde det sista inlägget om inte fjärilarnas träning i magen räknas. Imorgon så flyger vi till Kina och stannar där till den 16e aug!
Vi ska först til Shanghai där Johan ska tillbringa dagarna på konferens och jag ska... just det shoppa och slappa. Efter Shanghai åker vi till södra Kina och beskådar lite natur under ca fem dagar. Avslutningsvis åker vi till Peking kollar läget där och kinesiska muren i fem dagar för att sedan flyga hem igen. 

Vi kommer att undersöka träningsmöjligheterna på varje ställe vi befinner oss på. I shanghai kommer det att gå bra men de andra ställena blir det lite knapert på. Vi får ta ti ordentligt när vi går uppför och nedför bergen istället.  

Kineskramar från Bettan och Johan

Fastan fortsätter...i 45 min till... (Emma)

Okej, nu har jag fastat i 44 timmar och 15 min. Det har gått bra, känner mig inte så värst konstig, lite yr i huvudet bara. Hade ju tänkt att fortsätta till imorgon kväll kl 19.00. Men nu kom det sig lite hastigt och lustigt på att jag ska få vara med på en höftoperation imorgon kl. 07.15- 14.30.

Jag är lite nyfiken på hur det egentligen ser ut vid en sådan operation, eftersom att många boende på jobbet råkar ut för dessa. Därför har jag fått lov genom min mamma som jobbar där, att få vara med.

Har ju hört att många svimmar och håller på när de är med på en operation för första gången. Det vill man ju inte göra. Därför tänker jag nu avbryta mitt fastande och äta något ikväll och sen frukost imorgon för att inte falla ihop då.

Tänk om jag skulle göra det och de får hjälpa mig ut, och så frågar de, "har du ätit ordentligt innan?" och sen svara inte sen i tisdags... nej, det vill jag inte.

Så, 45 timmar blev det. Fasta är tråkigt, hungrigt och ger inte så mycket, det är min slutsats.

Just det, -1,5 kg, vilket jag troligen går upp tills imorgon.

Fastan fortsätter... (Emma)

Jaa, nu är det 45 timmar kvar på min fasta och jag har kommit på att bara för att man inte ska äta maten kan man ju  laga den.



Lite av det här blev...


...följt av ...



..som blev...



...summan av kardemumman...



...och det var inte jag som fick ta del av det där....

Jag mår bra för övrigt, är fortfarande lika hungrig/ inte hungrig. Men livet är bra trist utan mat. Imorgon ska vi bjuda bror på frukost, med smoothie, amerikanska pannkakor och det nya brödet och kakorna... varför gjorde jag det här nu igen?!?

Å vi springer å vi springer! (Anna)

Ok, här kommer lite update från Anna på vad som hänt sedan sist på löparfronten. I lördags sprang jag 14,9 km på 1h och 25 min. I måndags var Jag, Bettan och Johan ute och provade ett 10 km-spår. Vi sprang på på 56 minuter och det kändes kalas. Idag var vi ute i spåret igen och bestämde oss för att ösa på med 15 km. Ingen av oss var speciellt sugna egentligen, men va fan tänkte vi, lika bra att kötta på. Jag och Bettan sprang på 1h och 27 min. Johan drog iväg lite på slutet och gick i mål något före oss. Inga större krämpor på någon av oss.

Idag tror jag att jag ska fatta mig kort och skiter i bilder och sånt (mest för att jag glömt ta några=). Nähä nu ska jag kanske käka lite köttfärslimpa och spela Dr Mario på tv-spelet. Hej!

Fönster och fasta!

Nu har vi precis slipat och målat klart fönstret i sovrummet. Nu är det bara fönstren i vardagsrummet kvar, men det får bli en annan dag!

Nu har jag under en längre period funderat på det här med att fasta. Betan och Johan har ju gjort det, och tycker att det är så bra så... Så nu tänkte jag, matälskaren och gourméen, testa detta. Som ett litet projekt under semestern.

Jag tänkte prova tre dagar med vatten, om jag håller på att dö får jag väl lägga till nåt ätbart. Men jag börjar på vatten.

Senast åt jag igår kväll kl 19.00, alltså är de första 20 timmarna avklarade och 52 timmar kvar till middagsdags. Jag tänkte att ni skulle få följa med mig på min fasansfulla fasta.

Varför jag gör detta kanske någon undrar.
  • Kul grej att prova på och se om man fixar det.
  • Deffa =) inför Lidingö, det är faktiskt lite orättvist att jag drar runt på 10- 15 pannor mer än Anna och Betan.
  • Det renar kroppen från toxiner.
  • Efter och under fasta så förbättras energinivån och du får tillskott på krafter och blir allmänt piggare och vitalare.
  • Hyn blir fräsch och ren.
  • Dina sinnen skärps.
Så nu ska jag testa detta, och uppdatera här lite då och då.

De första 20 timmarna har gått bra tycker jag. Jag är lika hungrig som jag brukar vara vid lunch ungerfär. Jag återkommer ikväll så får vi se vad jag säger då om detta.

Tjoflöjt!

Idre fredag - måndag (Emma)

Ja, då var semestern i full gång! Fyra underbara veckor!

I fredags "borrade" jag och Robban upp till Idre i fina Dalarna för att tillbringa helgen där hos finfina vännerna Ida och Tommy, som vanligtvis håller till i krokarna runt Hornstull. Men eftersom Tommy kommer från metropolen Idre så huserar de även där när tid finnes.


Från början var tanken att vi skulle vandra lördag till söndag runt sjön Hävlingen. Men eftersom vädret inte såg ut att bli det bästa bestämde vi oss för att ta en kortare tur på lördagen upp på toppen av Städjan. En tur som tog ca 3 timmar med en mysig fikapaus på kaffe och Stomp (en sorts tunnbröd som Tommys Mamma och Ida egenhändigt komponerat), mums!


På eftermiddagen blev en hink golfbollar slagna på Idres golfklubb, jag var inte jättedålig, så det var kul!

Här en stilstudie på Robert.

Söndag förmiddag fick Ida och jag för oss att springa från Idre by till Idre fjället, uppåt 9 km på 58 min, det kändes. Plus att jag inte hade med mig springräta byxor utan ett par korta shorts, som lämpligt nog skavde på insidan av låret och som nu tre dagar senare resulterat i ett skrapsår på låret.



Eftermiddagen tillbringades på en bowlingbana i sporthallen, jag var riktigt kass, och lyckades med bedriften att sträcka baksida lår....

I måndags åkte vi tillbaka till Stockholm för att mysa på en båt från slussen- Vaxholm- slussen tillsammmans med rosé, vänner och Christian Kjellvander, mycket trevligt!



Robban med en av sina favoriter på musikhimlen.


Semestern har början mycket bra! Over and out.

Smått och gott (Bettan)

Hej hopp

Helgen har som förutspått inte genererat någon konditionsträning men desto mer god mat och mycket träning av armmuskler (målar- och spikarmusklerna) och rumpmuskler (klättra uppför och nedför stegen). Hela helgen gick åt till att byta panel på södersidan och resultatet blev helt godkänt enligt mig. Ni kan ju själva avgöra.



Ovan återfinns Aspenäs i april när vi satte in kaminen i öppna spisen och nedan är Aspnäs efter helgen som var.  Ett stort tack till mina svärföräldraroch föräldrar som hjälpte oss att få ordning på´t. 



Jag är medveten om att jag är den som lagt i minst bilder (noll stycken för att var exakt). Detta tänkte jag från och med nu ändra på vilket medför att ett antal inte så updaterade bilder kommer att publiceras.  

Det första är från första träningshelgen då Anna och Emma tränar benen på ett effektivt sätt...


Den goda milkshaken Johan och jag drack efter ett hårt träningspass såg ut så här.

Avslutningsvis på den arbetsamma helgen hittade vi lite kantareller i trädgården som vi stekte i smör och käkade. 

 
På färden hem stannade vi och fikade hos Carro och Stefan. Det är alltid lika trevligt att träffa dem.

Och nu väntar vi på att Anna ska komma så att vi kan göra milspåret i Vidingsjö osäkert.

Tack och hej för mig.

Inläggen bara haglar! Här kommer ännu ett! (Anna)

Hej och hå!

Jag har insett att jag har ungefär två intressen i livet. Det ena är lämpligt nog träning. Det andra är lite mer nördvarning på, nämligen bär- och svampplockning. Åh det är så roligt! Jag längtar varje år till sensommaren och hösten så jag kan gå och mysa i skogen. Ögonen bara tindrar på mig när jag hittar riktigt stora blåbär och jag kan till och med utsöndra små förtjusta rop om jag hittar ett stort kantarellställe. Idag sket jag därför i träningen och ägnade dagen åt denna syssla.

På förmiddagen började jag med att hitta några fjuttiga kantareller, inte så höga förtjusta rop för dom:



Och här står jag med lite blåbär och några fjuttiga hallon, se så ögonen tindrar på mig:



Jag gillar hallon. Hallon är inte det billigaste man kan handla i en affär så därför bestämde jag mig för att ägna eftermiddagen åt lite seriös hallonjakt. Det gick sisådär. Jag gick över stock och sten, hoppade över diken och klättrade över berg (nåja, något större stenar då) för att genomsöka varje glänta. Efter 3 h och flertalet kilometrar senare hade jag fortfarande hittat skrattretande mängder. Istället skulle man väl kunna säga att jag gick ut hårt på terrängträningen inför Lidingöloppet. Här ser ni hallonskörden utspädd med lite smultron och blåbär. Botten på bunken var ivarjefall täckt:


Nej, nu ska jag slänga mig i tv-soffan. Hepp!



Välte som en ko! (Emma)

Idag har jag lyckats övertala min vän och kollega Caroline att det är en jättebra idé att springa hela vägen hem från jobbet. Det tror jag nog att hon tyckte också, i alla fall efteråt. Kul med sällskap! Så 12 km är min tillryggalagda sträcka för dagen i löpning, plus att jag cyklade samma väg i morse.

Igår blev det cykeln både på dit och hemvägen. Tappade dock fokus på hemvägen vid Åkeshov. Skulle åka över vid en rondell, och orkade inte vänta på grönt eftersom det inte fanns en bil i sikte (jag vet, förbannade jävla cyklister som tror att inga regler gäller dom och att de äger hela vägen och att de får skylla sig själva om de blir påkörda). I allafall, första övergångsstället gick bra, sen var det ett mellanrum på ca 4 m och sen ett övergångsställe till. Då kom jag på att det inte var grönt för mig och bromsade in lite hastigt och inte alls så lustigt. Till saken hör att jag har pdf, nä spd (eller nåt) cykelskor på fötterna och därför sitter fast i tramporna.  Hade lossat höger skon men inte vänster, och av någon jäkla anledning lutar jag åt  vänster och välter i slow motion rakt i asfalten. Inte på vägen alltså, utan i mellanrummet mellan övergångsställena. Ligger där likt en strandad val och sprattlar, fort, fort upp!!!

Tar mig loss och ler stort mot förbipasserande, jättekul det där! Trampar glatt därifrån och när jag försäkrat mig om att inga vittnen är inom synhåll vågar jag se över mina skador. Lite skrapsår på vänster knä och ett på höger vad, ingen fara. 

Det var andra vurpan för säsongen, gjorde en likadan vid busshållsplatsen vid hornstull kl 06.45 en morgon för någon månad sen.

Min kära syster tjuvläste just rubriken och ställer sig frågande: Finns det någon som välter kor. Jag skrattade hjärtligt åt henne, men sen tänkte jag, gör det det? Kanske någon av er allmänbildade läsare som  kan svara på det?

En dag kvar till semester!!!!

Vädertrots

Hejhopp!

 Denna vecka inklusive i söndags har jag trotsat vädrets makter ett antal gånger och är jättestolt över mig själv. Redan i söndags kväll kl 21 (som nästan kan räknas som denna vecka) var Johan, Gustav (min 17årige kusin) och jag ute och sprang 10,5 km i regn. Det gick bra till de sista 2 km då min mage sa ifrån. Det var bara att springa hela vägen till toaletten och sitta där halva natten när de andra sov...
 I måndags var det en ledig dag och jag gjorde inte mer är titta på när Johan mfl. hjälpte far och mor att sätta ihop deras sommarstuga (far har spikat ihop väggarna hemma och det var "bara" sätta ihop som ett korthus). Sammanlagt spikade jag cirka tio spikar vilket jag är nöjd med.
Tisdag kvällen har Anna redovisat och jag bör tillägga att jag har läst boken den hemlige kocken och insett vad mycket skit vi vräker i oss i onödan. Därav hemmagjord tacos mm.
Onsdag morgon körde Johan och jag ett intervallpass som inklusive uppvärmning var ca 5 km långt. Kvällen blev det som Anna skrev lite inlinesåkning.
Idag har jag träningsvärk i magen, sidorna, ryggen och triceps. Natten till idag var hemsk jag vaknade varje gång jag vände på mig. Trots detta och det dåliga vädret som jag än en gång trotsade var jag ute och sprang lite i Bjälbo. Det jobbiga/positiva med det är att man träffar alltid på någon att stanna och prata med och det som skulle vara en snabbrunda på ca en halvtimme tog en timme istället. Jag försökte mig på lite fartlek de resterande kilometrarna men det kändes inte speciellt mycket får köra lite mer näsra gång. 

I helgen blir det nog inte så mycket träning för min del. Vi ska brädfodra om en sida på sommarstugan och behöver all tid vi kan få för att hinna. Hoppas att vädret är på vår sida! 
Kram kram  

Vilken träningsvecka! (Anna)

Ojoj, den här veckan har varit riktigt bra! Men mer om den lite senare, jag ska bara sammanfatta vad jag gjorde förra veckan sedan jag skrev sist. Efter förra måndagens löptur så lyckades jag klämma dit en löprunda till på ca 9,5 km med ganska många backar. Sedan var jag ute på en inlinestur med Bettan som hon skrev om i ett tidigare inlägg. Sedan kan jag inte minnas att jag tränade något mer förra veckan. Däremot var jag ute och promenerade i skogen och plockade en hel del blåbär och svamp.

I lördags blev det lite spontanpartaj på Harrys med Stina. Det var görskoj!! Såhär såg det ut ungefär:


Riktigt så dimmigt som det är på bilden var det inte i mitt huvud. Det är bara det att jag inte hittat någon form av blixt på min mobilkamera. På den här bilden har jag försökt tyda till 2 personer varav den ena bör vara Stina och den andra en Okänd sabotör som kliver mitt i skotthålet. Söndagen blev som ni kan gissa lite seg och det blev ingen träning.

Nu till den fantastiska träningsveckan v.29!

I måndags klämde jag in två träningspass. Först åkte jag inlines i 7,5 km. Jag skulle försöka hitta en bra runda hos mor och far men det gick inte så jag fick vända och åka tillbaka eftersom den tänkta vägen övergick i oåkbar "asfaltsväg". Jag tyckte inte riktigt det räckte med den lilla inlinesturen så på kvällen sprang jag en runda på 6,5 km också. Däremellan var jag även ute en sväng i skogen. Heja!

I tisdags var jag iväg till Bettan och Johan och tränade. Eftersom det ösregnade så körde vi inomhus. Vi körde 3x20 min pass på tre olika maskiner. Det var crosstrainer, stepmaskin och cykel. Svettigt värre! Sedan blev jag gödd med lite mat av Bettan och Johan. Dom hade hittat ett recept på hemgjord tacokrydda som smakade jättebra så det snodde jag med en gång.

Igår var jag iväg till Bettan och Johan och tränade igen. Vi skulle egentligen åkt inlines i tisdags men eftersom det ösregnade flyttade vi fram det till igår. Vi körde i ca 1h och 20 min. Oj vad härligt det var att åka på cykelbaneasfalt! Det var grejer det, jämför med bilvägsasfalt som orsakar smärre skakskador i fötterna. Cykelbaneasfalten var len och fin. Tyvärr drog jag omkull för första gången. Men det gjorde inte speciellt ont alls faktiskt. Jag trodde att jag åtminstone skulle få ett stort blåmärke på låret men än så länge är det bara ett litet rött märke. Värre är det med de pyttesmå skrubbsåren på pek- och långfingret. Herregud att så små sår kan svida så förskräckligt. Aja, här kommer några läckra bilder som ni kan använda som skrivbordsunderlägg eller kanske trycka upp i idolposters om ni vill:


Här ser ni Bettan och Johan. Ett mycket stiligt par på inlines!



Bettan och Jag. Full krigsmundering på mig eftersom jag fortfarande åker lite som en kratta emellanåt (nybörjare).


Här hittade vi lite kossor. Om ni tittar riktigt noga så ser ni dem nog där längst bort i bilden. Jag har nämligen ingen bra zoom på min mobilkamera.



Här stilar Johan lite. Tänk, om ett tag kanske jag också kan göra sådana där fantastiska trick ;).


Idag har jag varit ute på en liten löprunda på ca 7,5 km. Jag kom även ihåg att ta tid. Kors i taket! Jag sprang på 42 min. Det var varm och svettigt och jävligt. Jag som tyckte det såg mulet och kallt ut ute, men nej, det var typ åskvärme i luften. Men jag kom runt trots massiva svettningar. Nu är jag lite seg i kroppen så kanske får jag ta det lite lugnt imorgon och gå på't igen på lördag.

Ok. Det var allt för den här gången. Tjing!



Springa var det ja... (Emma)

Har gått in och läst de andra två odågornas inlägg den senaste veckan, det enda jag drabbas av är dåligt samvete. Förra veckan tränade jag inte alls, jag hade en mängd saker att skylla på.

Måndag- Dagen efter Vansbro, då får man vila.

Tisdag- Syster ringer och frågar om jag vill gå gratis på Britneys konsert. Britney vs springa, lätt vunnen match för Britney, kul att det går bra för henne, hon har ju haft det tufft ett tag har jag hört.

Onsdag- Mamma och pappa kom hit, skulle hjälpa oss att kaklaköket på torsdagen, då kan jag ju inte vara så otrevlig och ge mig ut och springa.

Torsdag- Familjen besökte syster på sitt jobb på Gröna Lund. Hela familjen åkte Insane och några av oss åkte fritt fall med tilt, uha, det var kul!









Fredag- Fort hem efter jobbet för att packa och åka till stugan.

Lördag- Solade i den lilla sol som fanns och Robert och jag "badade" och tog oss fram på vårt lilla sätt. 
Vansbromössan var självklart på.

Pappa visade upp sina talanger, och bevisade härmed en gång för alla att människosläktet verkligen härstammar från apan, dom armarna är inte att leka med!


    

Söndag- Dagens träning var att pumpa upp den pilatesboll jag fick i pris i en tävling på jobbet. Denna har jag tänkt att använda på semestern! Just det, den verkliga träningen var att tömma Östersjön på all den tång som envisas med att flyta in i i viken, ett idiotuppdrag utan dess like.



 Och se vad vi hittade, Träsktrollet, en riktigt sött sådant!



Det var förra veckan det. Denna vecka har börjat bättre. Måndag, sprang 6 km, tisdag, sprang från jobbet med ryggsäck (första och sista gången jag gjorde det, skavde på axeln), 12 km, onsdag, cykla fram och tillbaka till jobbet. Har fortfarande inte kommit igång med backträning, tycker att det verkar jobbigt. Kan troligen vara nödvändigt med tankte på att Lidingöloppet sägs utgöras av 70 % backar typ...

Nu var det visst bara två dagar till semester!!!!!

Känn på den ni! Vi börjar med en tur till Idre med glada vänner och lite fjällvandring!

Långfärdsrullskridskor (Bettan)

Hej hopp!

 Då var första riktigt långa (ca 10 km) färden på rullskridskor gjord. Ikväll stakade Anna och jag oss fram på våra rullskridskor med start- och slutdestination infarten till Brestorp. Anna med sina nyinköpta och jag med mina som jag köpte för ca tre år sedan och nog har använt hela fem gånger... Rundan gick över Hogstad och var precis lagom lång.

Efter att ha ägnat en kvart åt att ta på oss all skyddsutrustning bar det av. Först på lite vingliga ben men ganska snart så gick det säkert framåt. Utan en omkull åkning men efter ett antal åhhh,ahhh, öhh, wooooo i backar och gupp tog vi oss i mål lite mer än en timme senare. Jag förväntar mig träningsvärk i armar och skuldror imorgon efter detta kraftprov annars blir jag besviken.

Slätten visade sig på sin bästa sida och det var en perfekt kväll för att åka lite rullskridskor. Nu när fötterna slutat skaka kan jag mycket väl tänka mig att åka ut fler gånger. Det är så mycket roligare när man är fler. 
 
Kram kram


Åter hemma på östgötsk mark (Bettan)

Hejsan
Då var andra träningspasset efter Vansbrosimmet klart. För de som vill träffa på Johan och mig kan ni numera hitta oss springandes som idioter uppför och nedför Vallamassivet under kvällarna. Vi började lite lugnt igår kväll (tisdag) med tio gånger uppför. Lugnt som sagt, imorse hade Johan träningsvärk i rumpan och mina ben var som degklumpar. Ändå gav vi oss på denna oändliga backe ikäll igen, denna gång delade vi den med en golfare (vet inte vad han skulle träna på "Slag från höjd...?"). Johan sprang uppför backen inte mindre än femton gånger, jag kom lite efter med ynka åtta gånger. Det gick helt enkelt inte mer, mina ben sade ifrån. Jag skyller på All inclusive-maten (speciellt drinkarna;) på Cypern som vi njöt av i förra veckan. Efter löpturen bjöds det på urgoda smoothies gjorda av hallonfilmjölk, kesella och jordgubbar.

Nu är det dags för mig att nanna och ladda inför imorgon för då ska Anna och jag ut med våra inlines och stavar. Ett tips till de som kör bil; Håll er borta ifrån vägarna runt Bjälbo under kvällen!

kram

Skidor (Anna)

Jag vet, det är mitt i sommaren, men jag skulle bara meddela att igår inhandlade jag ett par längdskidor. Jag var den av oss som fortfarande inte fixat det men nu är det gjort. Det var inte ett lätt projekt heller. Jag fick följa med en stackars försäljare ner på lagret i källaren. Försäljaren fick rota bland lagergrejerna och springa fram och tillbaka för att hämta strumpor och handskar och annat skit som behövdes för att all utrustning skulle passas in ordentligt.
Det visade sig att killen som hjälpte mig var gammal tävlingsskidåkare så han gav mig lite tekniktips och talade om vart man kunde åka skidor här i stan på vintern. Jag som är novis på området och vanligtvis undviker längdskidåkning så långt det bara går, tittade skeptiskt på försäljaren när han visade hur man skulle släppa staven för att den skulle följa med så långt bak som möjligt. "Eh, det där var en ny grej, jag får nog öva lite i vinter ..." svarade jag. Som sagt, jag får nog slipa lite på tekniken om Vasaloppet ska gå vägen. Nåja. Efter vad som kändes som en halv dag kunde jag gå upp ur källaren med en sprillans ny skidutrustning.

I övrigt så sprang jag en runda i måndagskväll. Trevligt nog började det ösregna. Det gjorde inte så mycket för då var det bara att springa på lite snabbare så man kom hem. Igår inhandlade jag inte enbart längdskidor, jag var även hos frisören och fick mer tips på löprundor. Det skulle tydligen finnas ett väldigt kuperat spår på andra sidan stan och det tänkte jag eventuellt utforska idag.

Hej hopp!

One down, three to go! (Emma)

Så,
då var Vansbrosimningen avklarad. Ingen av oss drunkande och Vanån och Västerdalälven är några liter vatten fattigare efter att vi alla tog oss en och annan kallsup.

Från början då...
Lördag kväll mötte Betan, Johan 1 (numreringssystemet taget efter modell av Betans pappa (Emma1 och Emma2)), Anna och Johan 2 upp mig vid stationen i Karlstad. Därefter åkte vi hem till Johan 2 och Sara, där vi alla fått lov att sova under natten. TACK för det!
Där bjöds det inte bara på husrum utan även förtäring i form av den svenska husmanskosten tacos. Supergott!


Efter det blev det Alias och samkväm!

Dagen därpå "studsade" vi upp klockan 08.00 och åt frukost och fixade lunch och lämnade Karlstad för att bege oss till Vansbro. Med oss i bilen var Johan den 3:dje, en vän till Johan 2:e, i sin tur vän till Johan 1:e, i sin tur make till Betan.Och så här ser vi ut:


Vägen dit var regnig och mulen som en dag i november, och suget på att bada var lika långt bort som att jag skulle vinna Vansbrosimningen...



Vi kom dit i god tid för att hämta nummerlappar och mössor. Regnet droppade och blöta blev vi. Kollade in eliten som just gick i mål och kände suget i magen, alla Crawlar utom vi ju, är vi de enda som simmar bröstsim??

Sedan var det dags att byta om, och då såg vi ut som såhär:

Klicka gärna för att granska oss lite närmre, det tål vi!

Sedan lunkade vi mot starten, tills dess att Betan frågade någon vad klockan var, och det visade sig att det var 5 min tills vi skulle "checka in" med tidtagarchippet (20 min till start). Då var det bara att sätta igång och jogga/springa mot starten, en fin liten uppvärmning som fick oss både varma, svettiga och nervösa. När vi kom fram var det bara till att riva fram vaselinet och smeta in armar och ben så vi glänste. Springa in i startfållan och jogga över bron för att starta på andra sidan. När vi kom dit var det ca 30 sek till start så det var inget att vänta på. I det 15.7 grader varma/kalla vattnet, och där gick starten!!

Johan 1 slängde sig iväg och sedan så vi inte honom förräns till lunchen. Betan var också hon snabb i väg och sen var hon borta... Anna och jag paddlade på bäst vi kunde, och rätt som det var hade vi, ganska enkelt, simmat 2 km, och det hade bara gått 35 min, vi som räknat med en sluttid på 2 timmar började ana oråd, när kommer haken??

Mycket riktigt, i kröken till höger in i västerdalälven kom väggen, strömt som en toalett för tvåans spolning, bitvis. Man skulle hålla sig längs bryggan, sas det, för där var det visst minst strömt. Så jag la mig där, Anna hade försvunnit ifrån mig nu, för att vara taktiskt.

Men ganska så snart simmade man ifatt någon trött farbror med kramp i benen, och var då tvungen att simma om. Ut till vänster för att göra det, men då blev det genast mer strömt igen då, så då var det ju omöjligt att komma om gubben, bara att lägga sig bakom igen. En och annan spark fick jag allt, men som så mycket annat i livet så handlar det om ett givande och tagande, så jag gav av det jag kunde jag också=)

Metrarna segade sig fram, målet låg framför mig som en hägring och MÅL-skylten hånlog åt mig under den närmsta halvtimmen. Men till slut slog jag handen på tidtagarstoppet och kunde pusta ut. KLICK sa det då jag segade mig uppför rampen, just det, de tar ju målfoto också...

Gå gärna in på vansbrosimningen.se och kolla målfoto, speciellt Annas (sök på 14 54 47), som är extra fint, där hann hon inte få upp fotominen, haha.  Själv har jag då aldrig haft någon sådan min, så jag ser ut som vanligt.

Resultaten blev (tror jag):
Johan 1: 1.00.01
Elisabeth: 1.09.18
Anna: 1.09.47
Emma:1.12.18

För att ha tränat ca 1 timme sammanlagt så är jag mycket nöjd med loppet.

Efter loppet blev det supé!?!


Sedan var det dags för hemfärd, nöjda och glada över att ha genomfört den förtst etappen i "En Svensk Klassiker"



Vi tackar alla våra supportrar för allt stöd!

Puss och kram


Vansbro here we come!!

På söndag gäller det, simma simma simma utav bara helvete! =)

Jag överlevde (Anna)

Skulle bara meddela att jag fortfarande lever efter min lilla inlinestur. Enligt eniro åkte jag 7,5 km, utan att trilla omkull. Jag stapplade bara lite ibörjan och skrek lite i en av nerförsbakarna (eller snarare de minimala lutningarna då det inte finns några backar där jag åkte =) eftersom jag inte hade/har koll på det här hur man bromsar. Men det löste sig. Det enda jag kan klaga på är att asfalten var så jäkla knögglig att jag nästan fick skak-skador i fötterna. Annars var det ett mycket trevligt träningssätt.

Rullande skor (Anna)

Hej på er!

Nu har jag köpt inlines och stavar. Här ska stakas hela vägen fram till Vasaloppet! Jag införskaffade även en mängd skydd eftersom jag förmodligen kommer slå ihjäl mig annars. Jag har aldrig åkt inlines förut men jag återkommer med en recension senare (om jag inte hamnar på akuten vill säga =).

Hepp hepp

Trängshelg och veckovila (Anna)

Hej och hallå!
Det är bra att du piskar på oss lite Emma. Det har varit tunt med både inlägg här och träning på siståne. Elisabeth och jag var iväg på träningshelg förra helgen i stugan. Även Johan och hans arbetskamrat var där. På lördagen simmade vi 2 km i sjön. Det gick jättebra och jag tror inte längre att vi kommer drunkna även om Vansbro säkert blir jobbigt. På söndagen sprang vi 12 km och det tog ganska lång tid. Även om vi var iväg runt 8.30 hade det hunnit bli väldigt varmt och det var tungt och svettigt. När vi inte tränade så ägnade vi oss åt andra roliga aktiviteter, exempelvis det här:


Det kommer bli så fint, så fint. Bettan och Johan fixar och grejar en hel del med sin stuga, denna helg installerades även en handpump till brunnen. Det blir så lantligt och mysigt.

Förra veckan vankades det 50-årsfest för min käre far så det blev inte mycket träning. Det blev några promenader och lite utfall på en av dem. Det blev mestadels vila alltså. På lördagskvällen var det stor fest som sagt och då framförde vi i familjen och kusinerna lite sång och spex som blev riktigt bra. Jag var "gulletussan" från Mia & Klara och jag hade fått kämpa hela veckan med att få till rösten. Jag lyckades ganska bra till slut och publiken skrattade så det var ju bra.

Igår gav jag mig ut på en löptur som var 6,9 km enligt eniro. Det märktes att jag inte sprungit på en vecka för det gick rätt fort, sprang på 36 minuter. Fast det kunde också ha varit för att banan var väldigt flack, det finns inte mycket backar ute hos mor och far =).

Ha det gott! Nu ska jag ut i det molniga vädret, den vanliga svenska sommaren har kommit. Skänker därför en liten tanke till Elisabeth å Johan som förmodligen ligger och steker på en strand på Cypern (inte skulle väl jag vara avundsjuk heller=)

Update jogging! (Emma)

Nu ska vi se...förra måndagen sprang jag och Robban för första gången tillsammans på mycket länge. 8 km blev det, och Robert sa iallafall att jag sprang bättre än förra gången vi sprang ihop, så det var ju bra! Resten av den veckan var fullbokad...ingen mer träning..

I helgen har vi varit i saltarö,vid värmdö någonstans, tillsammans med fyra andra par. Mat, vin och sol. Hur härligt som helst! Passade på att simma kanske 20 min...

Sen idag så sprang jag hem från jobbet, tror det är 12 km, det tog 1.10. Kändes riktigt bra, lite ont i trampdynorna. Det är ju nästan roligt att springa!

Jag saknar update från träningshelg nr 2, den jag inte var med på! Står det inte här är det inte gjort, det vet ni väl??

kram på er!

RSS 2.0