Vaniljbullarna (Anna)

Jag såg att Emma efterlyste receptet på energikakorna i en kommentar till ett tidigare inlägg. Jag efterlyser då receptet på vaniljbullarna =). Dom såg riktigt smarriga ut!

Idag är det riktigt soligt och fint väder så jag ska ge mig ut till Sya en sväng och försöka åka in mina pjäxor ännu lite mer. Jag åkte i måndags och då fick jag tyvärr ont i högerfoten redan efter en mil. Härdade ut och körde ytterligare 6 km. På vänsterfoten sitter pjäxan däremot perfekt. Hoppas det går bättre idag. I lördags när det var snöstorm roade jag mig även med ett styrketräningspass. Det har min mage fått lida för i flera dagar nu. Nästa gång jag styrketränar och inte har gjort det på länge ska jag komma ihåg att inte köra hela min repertoar av magövningar eftersom det blir otroligt jobbigt att häva sig ur sängen då.

Det börjar bli enorma snövallar hemma hos mamma och pappa men nu läste jag att det väntas töväder till helgen. Då kanske det blir en swimmingpool av det hela istället =).

Måste tillägga...

...att jag har längdskidat 49,55 mil i vinter! 4,5 km kvar till 50 mil! Det var mitt mål att åka 50 mil innan Vasaloppet. Känns bra att jag har lyckats med det iaf. Nu ska jag "bara" se till att bli frisk så jag kan åka de där sista kilometrarna innan nästa söndag.

Kram på er!
//Elisabeth

Fortfarande förkyld (Bettan)

Dock så mår jag lite bättre och har varit på jobbet idag.

När jag inte har något inplanerat så tycker jag att det är kul att baka. I lördags gjorde Johan och jag Runes energikakor som vi ska käka under tiden som vi cykeltränar. En härlig kaka med bara en massa gott i, socker, sirap, grädde, havregryn, jordnötter, russin mm. Vi hade en lördag då vi bara var hemma och degade. Jättemysigt.
  

Jag kände att bakningstarmen inte riktigt fått sitt efter energikakorna så jag provade på att baka vaniljbullar. Förra gången jag gjorde dessa delikata bullar misslyckades jag totalt. Så här kan det se ut

    

Resultatet!


Ska jag vara ärlig undrar jag hur jag gjorde förra gången för att misslyckas. De var sjukt enkla att göra och goda med för den delen. Johan frågar minst fem gånger om dagen om han inte kan få ta en bulle. Så vill ni smaka får ni skynda er att titta förbi på en fika.

Träning har det inte blivit någon och jag tror att jag inte kommer att träna något imorgon eller torsdag. Kanske fredag kväll. Känns som en bättre idé att bli riktigt bra inför Vasan istället för att träna för tidigt och å råka ut för ännu en förkylning.

//Elisabeth

Pucko...(Anna)

Ja det är jag det =). Jag fick nämligen för mig att försöka reklamera mina spruckna pjäxor i veckan. I söndags insåg jag att situationen var ohållbar och att mina gamla pjäxor inte skulle hålla för 9 mil. Tidigare har jag förträngt det hela och trott att de skulle räcka fram till vasaloppet trots att både mamma och mina kära vänner påpekat att jag borde gå tillbaka med dem. Saken var ju bara den att halva Sverige bestämt sig för att åka längdskidor den här vintern så sportaffärerna var helt länsade på lämpliga pjäxor i min storlek. Jag borde ha förstått det. Efter ett panikartat letande så hittade jag till slut ett par snordyra racerpjäxor. Jag provåkte dem i torsdags och de funkar hyfsat förutom att de satt lite tajt framme på foten på högern och glappade lite i hälen, men jag upptäckte att de gick att ställa in hälen så det blir nog bra. Torsdagspasset blev inte så långt. Åkte bara 12 km för sedan började det blåsa in en massa snö i spåret.

I söndags var det som sagt Syaslingan som Bettan har rapporterat om. Jag var ganska realistisk innan och trodde att jag skulle köra de 4 milen på 4 h. Min tid blev 3.58.09 så det blev ganska exakt. Dock så tänkte jag att eftersom det är "tävling" så kanske man kunde pressa sig litegranna men det gick bra trögt sista delen av loppet. Kanske var inte min kalasuppladdning dagen innan den bästa, men den innehöll ju åtminstone pasta......och bara liiite alkohol =)  


Racerpjäxorna

Idag var det snöstorm så vi får se när man kan ge sig ut i spåren igen. Ha det fint!

Kurering och bilder (Bettan)

Hejsan,

Jag skrev i förra inlägget att jag inte kände mig riktigt hundra. Detta har nu resulterat i en förkylning som heter duga. Jag gick hem ifrån jobbet efter luinch igår för att sova och gjorde det i princip fram till i morse. Johan var underbar och levererade kur efter kur mot förkylning. Idag mår jag lite bättre och är egentligen ganska glad över att inte gå ut i det här vädret. Det är mysigt och sitta inne med en koppp ingefärste i soffan och se snön vina. Jag är än så länge inte orolig för att hinna bli frisk innan Vasaloppet utan försöker njuta av att inte behöva ge mig ut i snöovädret och åka skidor.

Här kommer mer kort från Syaslingan.


Emma och Anna tar en liten vätskepaus och unnar sig att prata lite med min mamma Carin.



Johan är glad över att vara i mål. Han åkte på 2:39:?? vilket resulterade i att han startar i 5:e led under Vasaloppet.


Det är bra med en make som är engagerad. Efter att Johan gått i mål fokuserade han på att få mig på bättre humör under de avslutande kilometrarna av mitt lopp. Här ger han mig efterlängtad vätska i form av avslagen cola blandat med kaffe. Det gav mig lite extra kraft att öka sista biten.




När jag väl kom i mål var jag riktigt trött  men glad.  Alla som var där och hejade hjälpte mig. Tack! Och Tack alla som stod och hejade på oss som åkte. Det blev om inte lättare så mycket roligare iaf.




Nu är det inte långt kvar till Vasaloppet!
//Elisabeth




Yeeeeeyyy! (Bettan)

Jag hamnade i 8:de startled!!! Nu är jag inte ett dugg missnöjd längre :=) Åhhh vad glad jag blev när jag fick reda på det!!!


Syaslingan avklarad (Bettan)

Ja du Emma, även om vi (Johan och jag) laddade som bara den gjorde det ingen större nytta. Jag gled i söndags in i mål på tiden 3:20:16 och är inte så jättenöjd. Syftet med Syaslingan var ju att få en sådan tid så att jag kunde starta i ett startled längre fram. Vet dock inte om tiden jag fick räcker till det. Som jag skrev i tidigare inlägg så har jag satsat på att ta mig under tre timmar vilket inte kändes som så otroligt efter förra söndagen då jag åkte exakt samma sträcka på 3:07:?? och inte var så trött.

Jag har självklart ett antal förklaringar till vad som skulle kunna vara orsaken ;)

  1. Dåligt glid- vallan som vi lade på passar för väder kallare än -7 och det var inte långt från 0 grader.
  2. Kaffet- Jag drack inget kaffe under de tre dagarna innan tävlingen (eller väldigt lite iaf). Ni som är kaffedrickare vet hur dåligt man kan må om man inte får i sig denna svarta dryck.
  3. Sjukdom- Jag kände mig lite krasslig och var hängig och sur (fråga Johan :) under hela veckan. Idag är jag riktigt nere.

Vi får se hur tiden klarar sig och om jag får starta i något startled ovanför det sista. Jag är dock skeptisk.

Nu till lite bilder från dagen som bjöd på underbart väder förövrigt.

Emma och Anna laddade till tusen



Jag med svärfar som åkte ända från Gårdsjö för att komma och titta på oss.


Känner ni vasaloppskänslan?



Johan i full fart




Precis som Charlotte Kalla när hon är i sitt esse...




Mer bilder kommer. Internet är inte på min sida idag.

//Elisabeth


Loppelilopp! (Emma)

Ja Betan och Johan ger en ju magvärk.... Vi satsar lite olika mycket kan man säga. I måndags hade jag bestämt mig för att inte köra loppet, orkade egentligen inte åka hem en helg till och för att jag inte kommer åka tillräckligt fort för att hamna i bättre startled i vasan. Men så ringer Anna och säger att hon ångrat sig...jag kan ju inte vara sämre. Har inte laddat som de andra har. Men pasta har jag faktiskt ätit i veckan. Förra helgen körde jag 2,5 mil på lördagen och lika långt på söndagen, och i måndags var jag på gymmet. Så lite bra är jag också får jag säga, för att vara mig!

Igår laddade jag med en flaska rödvin, ikväll blev det tacos med pasta till förrätt, och en massa vatten. Gick in på syasidan för första gången i eftermiddags och såg bilder och läste lite om loppet, NU är jag nervös, alla kommer typ ha tävlingsdräkter och köra skitfort. Sen är jag nervös för den där backen som svänger åt höger på slutet, om det inte finns några spår när 2000 har kört där kommer jag dra omkull, garanterat!

Vi får väl se hur det går, imorgon är det dags! Nu ska jag sova!

Nu gäller det! (Bettan)

Hejsan,

Det som först såg ut som att bli en Johansson tävling har nu blivit ett race som allihop ska åka. Anna, Emma, Karin, Erik, Martin, Johan och jag. Det ska bli så roligt och jag har sådana fjärilar i magen. Efter söndag för vi reda på vilket startled vi hamnar i!!!

Efter att under början av veckan ha svält kroppen på kolhydrater har jag insett hur viktigt det är att äta allsidigt när man tränar. Jag har aldrig varit så sliten tidigare. I tisdags då jag red två hästar gick det inget bra alls eller i början gick det ltie bra men sedan orkade kroppen inte och jag fick mjölksyra snabbt. I onsdags då vi skulle träna ur oss de sista kolhydraterna i kroppen räckte det med en mil för att jag skulle vara helt död.

När vi åkte hemifrån under eftermiddagen, för att valla skidor och åka senare på onsdagskvällen, slängde jag en bläng på termometern, såg att det var härliga -3 grader celsius och valde därför för första gången att inte ha några underställsbyxor under mina träningsbyxor. När vi kom fram till Sya gick vi in i vallaboden och efter två timmar där började det kännas lite kyligt. När vi gick ut hade temperaturen sjunkit till -13 grader! Det gick dock bättre än jag först trodde och frös inget alls. Inte undra på att jag ofta svettas, nästa gång ska jag ta entröja mindre än vad jag tror jag behöver. 

Förväntansfulla med nyvallade och fina skidor vill man ju prova glidet och det första som händer när jag skulle ta första stak-taget är att jag druttar på näsan. Detta innebär att jag har lagt fästvallan för långt fram. Jag körde ett tag ändå men insåg till sist att om jag skulle glida något bra behövde jag ta bort lite. Vilket jag gjorde. Självklart blev det bakhalt istället så att jag inte fick något fäste, på söndag morgon lägga fästvallan så den börjar någonstans mittemellan. Får inte glömma det bara.

                                                            

Jag är faktiskt lite nervös inför söndag och uttryckte det i bastun efter träningen. Gubbarna där såg förvånade ut och undrade varför. "Det är ju bara att åka." Säger de med stålnerver ja! Den mentala bilden jag har av mig under tävlingen är att jag halkandes tar mig uppför backarna och alla runt ikring flyger förbi och klarar det galant. Jag behöver jobba på min mentala förberedelse. Det har alltid varit min svaga sida.

Nu åter till kolhydratsuppladdningen. På onsdagkväll efter träningen var det då åter dags att proppa i sig kolhydrater. Jag har aldrig varit så sugen på pasta som den kvällen och det blev min favorit, pasta med vit-sås. Dock har jag blivit lite skadad av tränandet så jag hade i spenat också =).

 Sedan torsdag morgon har jag ökat mitt ätande. Det har blivit gröt till frukost (stort lass), macka och kolhydratdrink till förmiddagsfikat, mycket mat till lunch (pasta såklart), macka och kolhydratdrink till eftermiddagsfikat, stor portion pasta till middag och en extra macka eller pasta innan jag går och lägger mig. Oj, vad mycket jag äter. Nu när jag läser det jag räknat upp ser det ut som om jag kommer att rulla fram på söndag. Vi får se.

Sedan i onsdags har jag inte tränat något och kommer inte att göra det innan söndag. Ikväll ska jag ta det lite lugnt och imorgon kommer Karin och Gunnar förbi på fika under kvällen. Resterande del av dagen ska jag ägna mig åt....Just det ÄTA!
Håll tummarna för oss alla som ska åka i Sya på söndag.

//Bettan


Geggeligojs (Anna)

Tja!

Förra veckan var jag på hugget ni! Skidade hela fyra gånger: tisdag, torsdag, lördag och söndag! Idag anmälde jag mig till Syaslingan. Jag fegade tyvärr ur lite och anmälde mig till motionsklassen 40 km (sorry Bettan). Idag läste jag även om Bettan och Johans proteinuppladdning. Jag är ju inte sämre än att jag hoppar på den lite halvhjärtat =). I och med detta grävde jag fram de "överblivna" kikärterna från Lidingöloppet ur frysen och gjorde falaflar. Själva förfarandet kommer här i bilder:



Kikärtor



Geggeligojs



Och så steker vi lite



Voila! Klart!

I övrigt har jag promenerat lite idag, gick till och från jobbet samt en 35-minutare på kvällen.
Ha det fint!

Laddningen inför Syaslingan har börjat (Bettan)

Hejsan,

Idag åkte jag fyra mil i Sya och är inte alls så trött. Tiden stannade på tre timmar och sju minuter vilket jag är väldigt nöjd med. Under tävlingen nästa helg ska jag försöka komma under tre timmar.

Som jag skrev i rubriken så har vi börjat laddningen inför loppet om en vecka. Nu ska vi alltså i några dagar äta kolhydratfattig mat och proppa i oss proteiner. Träningspasset på onsdag eller torsdag ska vara lugnt och teknikinspirerat och efter passet fram till loppet ska vi ladda upp med en massa kolhydrater. Jag behöver äta var tredje timma typ pasta eller något annat med mycket kolhydrater. Vi får se hur mycket min mage fixar att proppa i sig. Johan är mest orolig för att jag inte orkar att äta så mycket som jag behöver... Detta är ju tvärtemot hur jag som tjej uppfostrad av samhället. Man har ju den där spärren som säger om du äter för mycket så går du upp i vikt. Så har det dock inte blivit även om jag trycker i mig mat (känns det som).

Det är både på gott och ont att vara gift med ett träningsfreak. Jag mår mycket bättre, orkar massor och har börjat bygga muskler (Johans chef sa tom att jag såg biffig ut och blev väldigt förvånad när jag sa tack:) ). Jag har heller inte varit sjuk på väldigt länge. Men ibland är det jobbigt när Johan kommer hem och frågar om jag har ätit några proteiner efter träningen och jag inte har gjort det för att jag helt enkelt inte orkat ta tag i det. Att jag alltid måste tänka på vad jag äter. Nu börjar det dock sätta sig i ryggraden och jag börjar lära mig att äta kolhydrater före och proteiner efter träning så det är inte lika jobbigt längre...jag kanske börjar på att bli ett freak jag med.

När jag kommer i mål på söndag kommer jag nog att se ut som Wassberg alltid gjorde. Jag är glad för att ingen i Sälen fick något kort på mitt dreglande :)


Tjohej

Lite kort från Sälenresan (Bettan )


Hej igen,

Nu har jag äntligen tagit för mig att lägga upp lite bilder från resan.

Den fina  stugan vi bodde i låg inte långt från spåren där vi åkte så första dagen gick vi på vägen dit med skidorna så att vi inte skulle behöva vänta på varandra när vi kände oss klara. Efteråt insåg vi att det inte var någon speciellt bra idé då det tog en halvtimme att gå dit och när vi väl kom fram till transportstigen var det bara en skoter som åkt nedför en backe. Stefan som var säkrast på skidorna åkte först nedför. Efter honom kom Carro, Johan och jag. Som sådana vana åkare vi är så tog vi oss ner galant.


Om man tittar längs med kraftledningsgatan står Stefan längst ner som en prick på bilden.


Det var riktigt kallt under dagarna så även om de var ganska snuskiga så kom Lungplus som vi köpt väl till pass. Det rev riktigt i lungorna när man inte hade den.


Johan tar på skydd om fötterna för att inte frysa.




Stefan är laddad till tusen


Det var inte bara längdskidåkning. Vi tog det lugnt, mös mycket i stugan, åkte runt och kikade på utförsanläggningarna i närheten (Lindvallen, Tandådalen och Hundfjället) och käkade våfflor.
Carro vilar välförtjänt efter ett pass i spåret




Självklart åt vi också en massa. Ni kan säkert gissa vem det var som käkade mest... 


Under köttfärssåsen finns det faktiskt pasta.....

Jag åkte 10 mil under den här härliga helgen som också innebar mental återhämtning.

Tack Sverker, Marie, Gustav och Ellinor för att vi fick låna er stuga i fjällen. Och Vad roligt att ni Carro och Stefan följde med.

Det blev en kanonhelg!

Tisdag red jag två hästar och med träningsvärk i benen var jag inte så sugen på att åk längdskidora i onsdags. Dock så övertygade Johan mig om att följa med och väl var det då vi träffade Sya-Bengt i spåret och fick hjälp med tekniken under en och en halv timme. Torsdag var det ridning igen, denna gång för en tränare. Jag hoppade en fyra-åring. Han var jätteduktig och jag med  tydligen för jag får hoppa honom nästa träning också. Jippie vad roligt!

Imorgon (söndag) ska jag åka fyra mil i Sya. Jag vill känna hur kroppen reagerar inför Syaslingan (en tävling) som vi ska åka nästa helg för att starta i något led längre fram i Vasaloppet.

Träna på!






Dåligt...(Anna)

...med både träning och inlägg. Har inte åkt skidor på en vecka. Förra veckan var jag på Matematikbiennalen i Stockholm på torsdagen och fredagen. Sedan besökte jag Emma lördag och söndag. Vi hade det så trevligt så, gick på stan och impulsbokade en resa till Egypten. Måndag till onsdag jobbade jag långa dagar. Den här veckan ska jag försöka bättra mig. Jag fick en liten spark i baken av att läsa Bettans härliga inlägg från Sälen, bra jobbat =)!

Jag kommer alltid på sådana onödiga saker att göra precis innan jag ska gå och lägga mig. Idag bestämde jag mig för att tvätta fläktfiltret över spisen. Det är dags att plocka upp det ur vattenbadet och sedan krypa till kojs för att förhoppningsvis orka åka iväg på ett träningspass imorgon.

Ha det!

RSS 2.0