Fredag kväll och jogging! (Emma)

Bland grillos och glada människor sprang jag runt årstaviken och kände mig ganska nöjd igår kväll. 12-13 km blev det, på 1.18 timmar. Sprang hela tiden med undantag för den broöppning jag (alltid) lyckas pricka in. Har härlig träningsverk i höftböjarmusklerna, annars känns det bra!

Idag har det shoppats och solats. Ikväll blir det fest!

Benböj böjben(Anna)

Elisabeth! Jag kan meddela att jag gjorde samma sak igår som du gjorde i helgen. Benböj under tiden jag promenerade alltså =) Helvete vilken träningsvärk i röven det ger.

Ville bara meddela detta
Tack å adjö

Segt att komma igång (Elisabeth)

Det är sjukt svårt att komma igång efter alla jordgubbs- och glassberg som jag tryckt i mig under midsommarhelgen. Det enda som man kan kalla rörelse är biten jag gått, mellan mina svärföräldrar och sommarstugan, för att duscha. Under en av dessa rundor kom jag på den briljanta idén att gå i "utfall" för att göra lite mer än bara gå. Jag gjorde runt nittio sådana steg och blev mest irriterad för att jag inte kände något och att det tog lång tid att gå. Dagen efter var jag inte lika kaxig jag kunde knappt röra mig. Inte visste jag att man använder rumpan till ALLT!

Ikväll nu var jag ute och sprang ca 7,4 km på 39 minuter. Det var jobbigt från början till slut. I helgen (då vi ska ha ännu en träningshelg) får ni tjejer dra mig framåt känner jag. Mina ben har känts som bly de senaste gångerna jag sprungit och det verkar inte bli bättre. Jag hoppas att det löser sig. Simningen har det varit lite si och så med, jag satsar på att vila mig i form inför den grenen. På tal om det har värmen i sjön stigit till hela 20 grader på ett fåtal dagar så det blir rena drömmen att simma denna gång. 
Vi kommer under den kommande tränningshelgen att få sällskap av minst två grabbar, kanske tre (min Johan, Martin (som ska göra klassikern med Johan) och kanske Josef som efter han lagt kommentaren "...Anna var snygg..." berättade att han nog skulle ta sig en joggingrunda med oss. Vi får se vad det blir av det ;)

Nu ska jag lägga mig och läsa en bra bok och vila lite inför jobbet imorgon.
Svettiga kramar från Bettan

Sommar och sol!! (Anna)

Hallihallå!

Det har varit dåligt med uppdatering här, men det beror på att det varit en fantastisk midsommar ivägen. Så vad har hänt på träningsfronten då? Jo, dagen innan midsommar (torsdags alltså om det skulle behövas ett förtydligande=) gav jag mig ut på en liten löptur på 11,2 km. Tiden blev 59 min och det kändes skitbra förutom att det kändes pyttelite konstigt i min vänsterhöft på slutet! Sedan blev det midsommar och massor av sånt här:


och sånt här:


Och en del vin. Även om det inte blev mastodontfest-drickande så kände jag mig som en 82-åring med en miljard krämpor när jag stapplade runt 6 km löpning på måndagen. Det är något med min vänstra höft. Ibland känns det som att den inte orkar svänga runt på vänsterbenet när man sprungit ett tag. Men det känns inget speciellt när jag bara går. Hm konstigt.
Igår låg jag och pressade på stranden i det fina vädret. Jag har en tendes att bli grisrosa med min naturligt vita hy men lyckades undvika att bränna mig genom att smörja in mig i en liter solkräm. Yeay! Det svider så fasligt annars och jag brukar vanligtvis försätta mig i den situation några gånger varje sommar. Om vi återgår till träning igen så skippade jag det iskalla sjövattnet och tog mig till en bassäng framåt kvällningen. Jag simmade i en timme och det blev nog 1800 m om jag räknade rätt.

Nä nu ska jag kanske ge mig ut och ta en promenad eller kanske städa lite.
Tack å hej leverpastej!

Träningshelg i Aspenäs (Emma)

Helgen började med avfärd från Linköping/Mantorp. Ett snabbt stopp på City Gross för inhandlande av förnödenheter, sedan var vi på väg till Betan och Johans sommarstuga i Aspenäs, inte så värst långt från Gullspång.

 

 

Vid nio-tio hugget på kvällen var vi framme. Svängde ihop en fiskgryta med lite snabbmakaroner. Sedan var jag ivrig att prova min våtdräkt som Betan köpt åt mig, så här läckert blev den på.

 

Anna och jag kröp ner i bäddsoffan och Betan i en säng i sovrummet, sov som stockar hela natten till klockan nio. Frukostmys med kaffe i köket för att sedan ladda upp inför den första joggingturen. Två varv i elljusspåert blev det, ca 6-7 km på dryga 40 minuter. Eftersom det regnat under natten blev skorna blöta typ direkt, men eftersom att vi är så fiffiga flickor löste vi det på bästa sätt.

 

 

När vi ändå hade ångan oppe tog vi på oss våtdräkterna och ”hoppade” i det varma vattnet.

 

En simtur på 25 minuter fick räcka för idag, då hade ben och fingrar domnat bort, men jag tyckte ändå att det gick ganska bra!

På eftermiddagen kom Johans föräldrar och fikade, Betan missade visst att ta fram skedar till kaffe, men det löstes bra ändå, ”den längsta bilnyckeln brukar funka”.

 

 

Snälla som de är tog de oss på en biltur för att visa en lagom lång och mycket fin sträcka att jogga på söndagen, vi försökte hålla koll på uppför och nerförsbackar och vart vi skulle springa.

 

Väl tillbaka tog vi en roddtur i båten, romantiskt värre.

 

 

Grillade kyckling som avnjöts ute på den inglasade verandan och drack lite vin och pratade.

 

 

Diskade gjorde vi med glädje!

 

 

Kvällen avslutades hos grannen Josef (Jossi) som gärna ville ha sällskap i sitt guitarhero-spelande.

 

 

Efter söndagens frukost och lite vila var det dags för i alla fall Annas och min livs längsta joggingtur på 1,2 mil. Det gick bra skulle jag vilja påstå. Sluttiden blev 1,11 timme, en tid som de andra två damerna säkerligen skulle kunna slipat om det inte vore för mig som låg ständiga 15 m bakom och flåsade. Jag är nöjd ändå, vi sprang hela sträckan vilken jag ser som en seger!

 

 

När vi kom tillbaka betraktade vi varanns blåsor på fötterna och svalkade oss vid/i vattnet, själv hoppade jag i en kort sväng i det då 14-gradiga vattnet.

Sedan var det dags att slänga ihop att vi rivit fram, äta en snabb lunch för att sedan ta bilen tillbaka till civilisationen.

Tack tjejer för en bra genomförd helg, på alla plan, nästa helg är det dags igen!

 

 

 

 



Tjena! (Anna)

Idag är det måndag, eller tisdag har det hunnit bli ser jag på klockan. Ajajaj och jag som ska jobba och afterworka imorgon, inte bra att sitta uppe och kolla på film då. Ivarjefall så skulle jag bara meddela att vi haft en sjuhelsikes trevlig träningshelg i Elisabeth och Johans sommarstuga! Lördagen bestod av 6,5 km löpning och direkt därefter simning i det fantastiskt varma 13-gradiga vattnet. Vi var ena riktiga snyggingar i våra nya våtdräkter. Tyvärr är det Emma och Elisabeth som sitter på bilderna så jag kan inte bjuda på ögongodis. Utvärderingen visade att dräkterna funkade ok och vi fick lite flythjälp. På söndagen tog vi en långtur på ca 12 km. Tiden blev 1h och 11 min och vi avled inte av ansträngning.

Nu hoppas jag bara att Emma eller Elisabeth slänger upp några bilder =)

Ha det gott!

Leromloppet! (Emma)

Japp, igår var jag och cirka 9600 andra stockholmare ute och sprang runt Djurgården. Min kollega Ammi och jag sprang 1 mil, i lera. Typ 1 dm djup lera, men vi kom fram till att det i alla fall måste vara bra för knäna med mjukt underlag... Vid 2,5 och 6 km var det vattendepå, något jag redan innan hade tänkt att strunta i. Vid 2,5 kände jag mig tipptopp, man känner sig ju väldigt duktig när man springer om så många i början!
Ammi stannade och drack, men jag sprang vidare.  Sprang de första 5 km på 30,30 min. Vid 6 km kom Ammi plötligt ikapp mig och jag drog henne fram till 8 km, då hon tänkte vara schysst och dra en bit. Men då dog jag, orkade inte mer, inte pga andningen eller håll, bara det att benen känns som telefonstolpar... Kom till slut i mål på 1.02.30, knappa minuten efter Ammi. Jag hade bra gärna kommit före Ammi, och bra gärna varit under timmen, men men, det var första milen sen oktober, så man får väl vara nöjd.

Med lera upp på vaderna satte vi och och åt den picknickkorg som man fick, satt inte kvar så länge eftersom det var ganska kallt. Sen skulle vi åka hem, tillsammans med de andra 9600 personerna som hade tänkt ta samma buss... Slutade med vi fick gå intill stan, så igår fick jag minsann motion så det räckte.

Det jag sprang och tänkte där efter 6-7 km, det var hur i hela världen 3 mil ska vara möjligt! Måste lägga upp en plan för det tror jag, funderar på att springa hem från jobbet en dag i veckan, det är ca 1,2 mil, det vore ju bra att göra.

Imorgon drar vi till Betan och Johans stuga! Ska bli jättekul!

Laddad till tusen!

Nästan, just nu har jag en dela annat än träning i skallen då jag ska lägga fram mitt examensarbete imorgon onsdag kl 10 och lade fram för företaget i förra veckan. Hoppas att det går bra jag har lite ågren över att jag inte hunnit träna så mycket de senaste två veckorna. Johan försöker att få med mig att simma ikväll men det beror helt enkelt på vilket samvete som vinner: träningssamvetet eller framläggningssamvetet....

Nu till den analkande träningshelgen.
Jag har tänkt mig följande, på fredag när vi anländer kan vi ta en promenad i elljusspåret för att titta lite på de backar som finns där och kanske göra upp ett schema för backträning. Sedan äta gott och sova gott. På lördag förmiddag kan vi antingen simma först eller springa (backträning) och på eftermiddagen göra det andra. Sedan på söndag kan vi ta en längre joggingrunda bara för att få lite springtid i benen. För att till sist lämna träningslägret runt lunch. Låter hårt men det fixar vi och det är som sagt ett förslag.

Vi får höras i veckan och snacka lite mer om hur vi ska lägga upp det hela. Nu ska jag öva lite inför imorgon.
Ha´t kramar Elisabeth
 

En het dag vid stranden (Anna)

Eller så var det 13 grader varmt och lite regnigt! Men vad gjorde väl det, jag befann mig ju redan i vattnet. Jag simmade i 50 minuter och kom 1600 meter tror jag. Jag har inte riktigt lyckats lista ut hur lång bassängen var men den kände längre än inomhusbassängen jag simmat i förut.
Förra veckans första och enda träningspass gjordes igår och det blev en löparrunda på ca 6,5 km. Förra veckan var stressig minst sagt. Det är betygstider på jobbet men nu har nog det värsta lagt sig. Nu återstår roligheterna, idag var det beachfotboll, imorgon blir det minigolf .... och så blir det massor av tid över till träning förstås =). Imorgon ska jag nog springa lite och till helgen blir det "träningsläger". Då ska jag testa min Clas Olson-våtdräkt i sjön. Jag har väl inga direkta förhoppningar om att det ska bli speciellt mycket varmare. Dels på grund av vattentemperaturen men också på grund av att dräkten testades på ett dammigt Clas Olsson-lager utan speglar. Jag tror inte den sitter riktigt perfekt men det återstår att se.

Nu ska jag sova. God natt på er!

Halva gjord! (Emma)

Så,

med öm röv kan jag nu konstatera att jag tagit mig igenom 15 mil i halvvättern. Jag, Marie, med hennes pappa och bror trampade runt i det ganska lagomt varma Östergötland större delen av söndagen. Starten gick kl. 08.12 och då hade jag mer än en gång kollat så jag hade cykelnyckeln och annat relevant nedpackat. Man vill ju inte göra en "Emma2005" och låsa cykeln 30 min innan start, och precis då komma på att jag inte har nyckeln med mig...

Så var inte fallet i 2009 års upplaga av loppet. Allt var nedpackat, förutom skarfsen som jag visst hade runt huvudet förra året för att det inte skulle blåsa orkan mer än vanligt i hjärnan. Detta löstes genom en bomullstuss som lämpligt nog låg framför mig vid start. Kom ihåg att packa ner det nästa år tjejer! (Vart ska jag skriva upp det??)

De första två milen gick ganska lugnt tillväga. Maries rutinerade pappa höll takten och la oss bakom några tungtrampande damer. Lite väl sakta tyckte jag då, men hade i mitt minne att krafterna kan behövas i ombergsbackarna.

Mycket riktigt, i backarna var det tur att man ransonerat lite med sina krafter. Annars trampade vi på utan några större fadäser, stannade i fyra depåer och tryckte banan, bulle, blåbärssoppa och vidrig saltgurka (salt är bra har jag hört).
Så här kan det se ut om man inte tränar innan...

Sluttiden för loppet blev 6.56 timmar, 6 minuter sämre än förra året. Men då ska man veta att vi lyckades hamna i en broöppning när det var ca 800 m kvar...

Tack de som hejade på oss! Mamma, pappa, faster x 2, farbror, Anna och Maries gäng! Det gjorde rundan lite roligare.

Summa summarum känner jag att 15 mil går lätt, 20 borde gå också ganska lätt, sen blir det nog segare. Men med rätt inställning, ny cykel och några hundra mil på den innan så tror jag att jag kan fixa 30 mil!



Hittade en bild som jag tyckte symboliserar hur det känns att jag ska göra klassikern.

Nu peppar i alla fall jag för kommande helgs träningsläger!  Vad är uppläget för den, Betan?

Jag har sprungit. (Emma)

Vill meddela samtliga som bryr sig att jag har sprungit två gånger sedan förra inlägget, en gång 5 km och en gång 8 km. Andra gången var det en del backar. Inte en enda gång under varvet tänkte jag "tänkt om jag skulle vända nu när jag kommit upp för backen, springa tillbaka ner igen, för att sedan springa upp igen". Nä, backträning får vänta! På onsdag är det en mil i blodomloppet. Planerar springa på 1.10.

RSS 2.0