Lerloppsträning i Sya (Bettan)

De senaste två veckorna har latmasken varit framme och vi har mest inte gjort något alls. I söndags pallrade vi oss dock till Sya och tränade med dem på deras långpass . Jag har haft ont i knät igen så jag tog med mig mina stavar och gick i backar under en timme. Mina skinkor fick sig en riktig genomfkörare för jag hade väldiga problem med att gå under måndagen. 

Träning inför Vasaloppet behöver inte vara på snö. Det har vi blivit varse om under de träningar som vi varit med på hos Sya Skidklubb. Springa med stavar är jobbigt och speciellt när underlaget är halt och jävligt. Efter träningen igår såg skorna ut såhär.


Skorna får stå ut med att dränkas i duschen i princip efter varje träningspass. Gårdagens (onsdag) träning vad förövrigt sjukt jobbig. Alla tre (Anna, Johan och jag) var helt slut när vi var klara. Tränaren kör verkligen med oss vilket säkert behövs.

Johan och jag kom lite tidigt till träningen och fick tips på hur vi ska träna inför vasan. Låååååååååånga pass, minst en och en halv timme åt gången för att vänja kroppen. Inte riktigt som vi tränar nu... Det blir som mest en timme och då har vi varit väldigt duktiga. Tränaren berättade att när vi är uppe i Sälen under träningshelgen så bör vi köra ca fyra mil per dag. För att vänja kroppen som sagt. Det blir hårdträning Emma ;)!

Jag har fortfarande lite skavanker kvar sedan lidingöloppet. Jag har redan delat med mig om mitt onda knä. Men en hemlighet har jag behållit som jag nu vill gå ut med. 


Det är inte naglack. Min långtå har blånagel! Johan anser att det är kul och synar den ibland för att meddela att den snart lossnar. Jag själv är inte lika road och tycker mest att det är äckligt. Jag har aldrig tappat en nagel i hela mitt liv. Bläää.

Annars har vi tränat lite core under måndag, tisdag och idag. Imorgon (fredag) ska jag ta en långpromenad innan jag slappar framför Idol.

V ska bli kungar på att valla skidor också. På tisdag nästa vecka ska vi  bli instruerade i denna uråldriga konst då Vallkurs steg 1 ges i cykelaffären i Väderstad. Fortsättningskursen Vallkurs steg 2 kommer att ges tisdagen efter på samma plats. Jag ska försöka dokumentera lite med mobilen.

Ha't Kramar Bettan



Igår hände något ovanligt...(Anna)

Ja kan ni tänka er! Igår hände två ovanliga saker: Jag tränade och solen sken! Som ni vet har jag brottats med en långdragen förkylning och har inte orkat med annat än promenader och lite lättare styrketräning med gummiband på ett tag. Igår kände jag dock att det var dags att ta tag i saker och ting igen så jag begav mig till det backiga spåret och körde ca 6-7 km intensiv power walk med skidstavar. Jag är verkligen ur form men oj så härligt det var att se solen ändå! Sedan körde jag lite situps, gummiband och benböj hemma.


Här är klockan runt 12.00 och solen når inte över topparna ens...


Mina bästa vänner stavarna



Idag har vädret återgått till det normala, dvs grått och regn, men jag ska försöka ta mig en liten joggingrunda ändå.

Annars har det inte hänt något speciellt. Jag skulle shoppa igår men det gick inget vidare. Först skulle jag prova byxor men då hade jag dumt nog tagit på mig mina jobbiga stövlar så jag fick inte av mig skorna. Första gången jag skulle ta av mig dessa stövlar efter att jag köpt dem så trodde jag att jag skulle få klippa av dem för de satt fast. Sedan kom jag på att hälen måste ha fastnat i innerfodret så jag fick ta en gardinpinne och peta med. Tyvärr hade jag inte med mig min gardinpinne till affären så gårdagens bästa köp blev därför ett skohorn för 35 kr. Därefter kunde jag även prova byxor...som alla satt illa. Det blev alltså en ganska lottlös shoppingrunda. Jag kom hem med ett skohorn, en mössa och en svart t-shirt.

Nä, nu är det dags att laga lite mat. Hej svejs!

Rutten och seg och utdragen förkylning (Anna)

Hallå gott folk!

Som rubriken lyder har jag åkt på en tråkig förkylning. Det började på tisdagen för nästan 2 veckor sedan med halsont. Framåt förra helgen trodde jag i min enfald att faran var över och jag drog loss i ett eget litet aerobicpass till discomusik en kväll. Ajajaj, bakslag deleux. Sedan förra söndagen har jag istället hostat och hostat och hostat lite till. I början av veckan kunde jag knappt prata. Det var värst på natten och inte så farligt på dagen. Nu har jag dock sedan 2 dagar lagt in en högre växel i kampen mot skiten och länsat apoteket på hostmediciner. Idag känns det rätt hyfsat så jag ska till och med ge mig ut på en lugn promenad.

Således innebär detta att jag inte har tränat på nästan 2 veckor och jag har lite panik! Veckan innan jag blev förkyld  tränade jag flera långpass som kändes riktigt bra så det känns surt om det har försvunnit nu. Aja, det är ju fortfarande några månader kvar till Vasan så det är väl bara att ligga i med träningen framöver.

Såhär mycket sport har jag ägnat mig åt på siståne:




Och här står jag nöjd och glad efter ett bra träningspass och visar upp mitt fantastiska stövelfynd för 400 kr. Ingen kunde ana att detta skulle förstöras bara timmar senare med en förkylning.




Nä nu ska jag gå ut och ta mig lite frisk luft. Ha det gott!

Lite vilse i skogen (Bettan)

Tänkte berätta om min senaste träning (i söndags förmiddag) som utfördes springandes med Sya Skidklubb i en och en halv timme.

Då Anna varit där tidigare och skvallrat lite om vad de gör så kom jag dit med stavar letandes efter mina vantar som jag så klumpigt måste lagt ifrån mig efter onsdagsträningen. Min tränare (Bengt tror jag han heter) sa då när han såg mig; Du ska väl inte springa med "stavgruppen"! Nehej, tydligen inte, svarade jag. Och lade in dem i bilen igen. Bengan tyckte att jag skulle springa med några andra i skogen, de skulle ta det lugnt. Ok tänkte jag springa lite i spåret är väl inte så farligt, knäet har ju klarat sig ett tag så jag provar.
Uppvärmningen sker som sagt i spåret och jag är glad och nöjd. Sedan delar vi upp oss i de grupper som vi ska träna tillsammans med. Vi är ca elva stycken i min grupp (inklusive Johan).
När vi börjar springer "ledarhunden" rakt in i skogen! Alla vi andra sätter efter och som en lång orm ringlar vi efter ettan inne i skogen. Jag har aldrig varit så vilse som då och om fötterna framför mig försvunnit hade jag inte hittat hem. Jag var så koncentrerad på att inte ramla att tiden gick snabbt och även om pulsen i princip skenade hela tiden så klarade jag av att springa hela tiden och inte gena någon gång. 

Knäet pajade förstås och nu får jag ta det lugnt med springandet igen ett tag. Vi får se om jag åker till Sya imorgon onsdag. Men ikväll blir det core-träning igen kombinerat med att vi lägger in programmen på vår nya dator som vi "byggde" igår.
                                                

Vi har Batman som vakar inne i datorn så jag känner mig trygg med att den kommer att hålla många långa år.

                                     

Vad gäller vantarna så hittade jag dom i "fel" jacka efter träningen hemma i lägenheten...

Virriga kramar Bettan

Bloggen är inte nerlagd! (Bettan)

Även om det har verkat som så under de senaste veckorna.

Träningen går sin gilla gång och mitt veckoschema har sett ut ungefär som följer:

Måndag: Backträning 40 min /vila beroende på vad jag gjorde på söndagen.
Tisdag: Ridning, 1h 
Onsdag: Backträning i Sya, 1,5 h 
Torsdag: Vila
Fredag: Träning i gymmet på jobbet (typ core, armar och liknande), 1 h
Lördag: Stakning med inlines, 2h
Söndag: Stakning med inlines, backträning eller joggning 1 h (jag ska med start söndag åka och konditionsträna i Sya framöver 2h)

Detta schema kommer jag nog att följa ett tag framöver och hoppas på att bli starkare.

Hoppas att det går bra för er andra
Hej hopp från mig!

RSS 2.0